Veiligheidskleding

Veiligheidskleding reinigen is een vak apart. Stoomerette ’t Vlak heeft ruime ervaring met het reinigen en behandelen van veiligheidskleding. Ambulancepersoneel, brandweermannen en politieagenten lopen dagelijks in reflecterende kleding rond, maar deze kan je niet zomaar in de wasmachine gooien.

 

Veiligheiskleding

Speciale behandeling
Het reinigen van veiligheidskleding vereist een speciale behandeling en liefdevolle aandacht. Het materiaal waar veiligheidskleding van wordt gemaakt is kwetsbaarder dan andere kleding, is van een gevoelig materiaal gemaakt of voorzien van een speciaal laagje. Stoomerette ’t Vlak heeft ruime ervaring met het wassen, reinigen en behandelen van veiligheidskleding. Niet voor niets hebben wij dan ook ambulancediensten uit de wijde omtrek als klant!

 

Kennis en ervaring
Natuurlijk kunnen zowel particulieren en bedrijven vertrouwen op onze kennis en ervaring, en bent u ervan verzekerd dat al uw textiel weer schoon bij u in de kast hangt. En dat elke keer opnieuw. Veiligheidskleding wordt voornamelijk door bedrijven gebruikt als politie, brandweer en ambulance, maar ook particulieren hebben soms veiligheidskleding in bezit. Hierbij kunt u denken aan veiligheidshesjes voor als u pech met de auto krijgt, of het hesje dat u gebruikt omdat u BHV’er bent.

 

Advies

De medewerkers van Stoomerette ’t Vlak staan altijd voor u klaar. Heeft u kleding liggen dat u graag door ons wilt laten reinigen, maar weet u niet welke reinigingsmethode het beste is? Ons personeel kan u adviseren over de juiste behandelmethode

 

De beste reinigingsmethode
Voor de meeste textielsoorten is behandeling in de wasserette prima geschikt. Sommige kledingstukken zijn echter teer en beschadigen zeer snel. In dit laatste geval is het aangeraden om voor de stomerij te kiezen. Veiligheidskleding behoeft een speciale reinigingsmethode, omdat de kwaliteit van de veiligheidskleding vaak teniet wordt gedaan als het op een normaal wasprogramma gewassen wordt. Stoomerette ’t Vlak beschikt over speciale wasprogramma’s, waardoor uw veiligheidskleding bij ons gereinigd wordt, zonder dat de kwaliteit minder wordt.