Duurzaamheid

Stoomerette ’t Vlak heeft oog voor duurzaamheid. Als u denkt aan een stomerij of wasserette, denkt u niet gelijk aan het milieu. En daarnaast: in een stomerij en wasserette staan grote stoomapparaten, vele wasmachines en –drogers en worden er veel wasmiddelen en andere producten gebruikt. Dit lijkt niet echt milieuvriendelijk, maar schijn bedriegt.

Groot maakt beter
Omdat wij een grote schaalgrootte hebben, is Stoomerette ’t Vlak duurzamer dan zelf wassen. Het is efficiënter om de kleding van een voetbalteam bij ons te wassen, omdat het milieuvriendelijker en energiezuiniger is dan wanneer de elf voetballers thuis de wasmachine aan zouden zetten voor hun sportkleding. Wanneer dezelfde hoeveelheid kleding in veel meer, kleinere wasmachines gewassen wordt, kost dit meer water, zeep en energie. Daarnaast wordt niet elke wasmachine thuis optimaal gevuld, wat het verschil in energieverbruik en milieuvervuiling alleen maar groter maakt.

image

Ervaring en specialisatie
Wij kunnen bij Stoomerette ’t Vlak investeren in speciale apparatuur die bij kleinere hoeveelheden (zoals bij de wasmachine thuis) niet rendabel is, maar bij grote volumes terug te verdienen is. Doordat wij grote partijen te verwerken krijgen, hebben wij een aantal voordelen ten opzichte van thuis wassen en stomen:
– Door moderne en uitgekiende technieken en afstellingen verbruiken wij minder water en zeep;
– Wij hebben een jarenlange ervaring en hebben op deze manier een grote kennis opgebouwd van de beste technieken en methoden;
– Wij houden ons bezig met recycling. Waswater wordt bij ons drie keer gebruikt, voordat het uiteindelijk in het riool beland;
– Wij hergebruiken restwarmte.

Isolatie
Om de restwarmte, afkomstig van al onze apparatuur, optimaal te benutten, hebben wij een goede isolatie. Door middel van isolatie van het gebouw hebben wij het rendement kunnen verbeteren en verbruiken wij minder energie om het gebouw warm te houden. Om restwarmte zo goed mogelijk in te zetten, hebben wij een supermoderne rookgascondensor op de ketel van ons stoomapparaat. Veel van deze warmte uit het rookgas wordt hergebruikt, in plaats van dat het onbenut via de schoorsteen ons pand verlaat. De restwarmte wordt bij Stoomerette ’t Vlak in de vorm van water gewonnen. Dit is bij uitstek geschikt voor een stomerij annex wasserette, omdat wij het water via een modern systeem recyclen en doorsturen naar onze wasmachines en stoomapparaten.